Feladata e egy pápának a kereszténység és a keresztény emberek védelme ha egy másik vallás képviselői megvetik és ki akarják irtani őket? Ugyanis a muszlim migránsok nagy rész nem rejti véka alá, hogy megveti a keresztényeket és nem bánná ha mind eltűnne a világból. A pápa azonban mindennek és a terrortámadások ellenére még mind a befogadásról beszél.
Ferenc pápa a római Astalli-menekültközpont létrehozásának évfordulójára küldött videóüzenetében beszélt a migrációról.

„Túl sokszor nem fogadtunk be benneteket! Teherként, problémaként, költségként kezelnek, miközben ajándékok vagytok” – mondta a pápa.

A pápa bocsánatot kért „társadalmunk elzárkózása és közömbössége miatt”. Azt mondta, a migránsokkal szembeni magatartást az a félelem okozza, amely szerint megjelenésük „élet- és mentalitás-változáshoz” vezethet a társadalomban.

Ferenc pápa szerint viszont a menekültek mindegyike „hídként kötheti össze a távoli népeket, megteremtheti a különböző kultúrák és vallások találkozását, út lehet közös emberségünk újbóli felfedezésére”. Szerinte „mindannyian idegenek és zarándokok vagyunk ezen a földön, a közösen tett út kevésbé ijesztő”.

Forrás: MTI.