Nagy sikert aratott a Paulay Ede utcai teátrum legújabb premierje, a Béres József életéről szóló Béres! Kerényi Imre rendező irányításával hosszú, dolgos hetek alkotómunkájára tette fel a koronát a társulat a bemutató alkalmával. 
A címszerepben az Újszínház doyenje Koncz Gábor tündököl, s akire újabb fontos szerep vár az Újszínház soron következő Hubay-bemutatójában („A szfinx, avagy búcsú a kellékektől” és a „Te Imre, itt valami ketyeg”) is. 

Mindemellett a társulat a héten Csiszár Imre vezetésével már folytatja is a munkát, aki Hubay Miklós fenti két, rendkívül aktuális egyfelvonásosát viszi színre, továbbá közeleg a III. Keresztény Színházi Fesztivál is, amelynek végleges programját a napokban hozza nyilvánosságra a Paulay Ede utcai teátrum.

A Kossuth-díjas Kerényi Imre formabontó színházi nyelven interpretált, utánozhatatlan víziókat, társadalom- és politikatörténeti áthallásokat sem nélkülöző rendezésében vitte sikerre a minap az Újszínház társulatával a repertoár új darabját, a Bérest. 

Fazekas István drámai fordulatokban bővelkedő kortárs színműve – Béres József Széchenyi-díjas, világhírű kutató-feltaláló életén és tudományos munkásságán keresztül láttatva – amolyan korrajzként megrendítő képet fest a Kádár-korszak bürokratikus viszonyairól, amely minden újat, egyénit, a hivatalos iránytól eltérőt gáncsolt. 

Az ExperiDance-mágus Román Sándor koreografálta, monstre produkcióban a szokásokhoz híven az Újszínház társulatának krémje kapott szerepet és nyújtott emlékezetes alakítást, úgymint – a teljesség igénye nélkül – Koncz Gábor, Vass György, Szakács Tibor, Timkó Eszter, Tordai Teri, Bordán Irén, Esztergályos Cecília, Csurka László, Nagy Zoltán, Mihályi Győző, ifj. Jászai László, Almási Sándor, Jánosi Dávid, Kautzky Armand. 

A zajos sikerű premiert - Béres József leszármazottai és a nevét viselő alapítvány elöljárói mellett - megtisztelte jelenlétével számos ismert művész, színházi ember és prominens közéleti személyiség - köztük Balog Zoltán miniszter, Rétvári Bence államtitkár, Tőkés László európai parlamenti képviselő, Szőcs Géza kormánybiztos, Pozsgai Imre egykori államminiszter – is.

(A premier fotóit György Zsolt készítette)