Egy óra alatt újból Szíriában lehetnek az orosz csapatok ha erre igény van- mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az öt hónapon át tartó szíriai beavatkozást értékelő ünnepségen.
Az elnök hangsúlyozta, hogy az orosz erők nem kerülnek 100 százalékosan kivonásra a közel-keleti országból hiszen két kikötőben és egy légi támaszponton továbbra is fognak orosz csapatok állomásozni.

“Nem szeretnénk ha az orosz jelenlét befolyásolná a békefolyamat alakulását. Reméljük, hogy az érintett felek a józan ész szerint cselekszenek majd, a kormány és az ellenzéki csoportok is tartják magukat a békemegállapodáshoz és nem lesz akadálya a békefolyamatnak. Természetesen ha úgy látjuk, hogy a helyzet újból eszkalálódik akkor néhány órán belül újból Szíriában lehetnek az orosz csapatok.”

Az orosz hadsereg megteremtette a béke lehetőségét a Közel-Keleten. Konstruktív és pozitív együttműködést hoztunk létre az Egyesült Államokkal és más a térségben érintett országgal. Minden adott, hogy politikai megoldás szülessen a konfliktus lezárására ezért köszönet jár minden orosz katonának, akik ezt lehetővé tették.-mondta el Putyin a Moszkvában tartott ünnepélyes ceremónián.

Forrás: rt.com