A Görögországban ragadt migránsok arra számítanak, hogy olyan megállapodás születik az Uniós vezetők és Törökország csúcstalálkozóján amely következtében tovább folytathatják útjukat Németország felé.
Amennyiben kedvezőtlen döntés születik a migránsok kiszámíthatatlanná válhatnak. Haza nem akarnak menni és Görögországban sem akarnak maradni. Minden bizonnyal megpróbálnak majd valamilyen alternatív útvonalat keresni, esetleg Albánia felé vagy megpróbálják áttörni a macedón határt és ha ez sikerül nekik Románián át Magyarország felé vehetik az irányt hiszen a magyr-román határon nem állja útjukat kerítés.

Naponta elemzi a helyzetet a rendőrség, és megfelelő létszámmal, valamint technikai eszközökkel biztosítja a határok védelmét.

A szakszolgálatok tájékoztatása nyomán a parlament nemzetbiztonsági bizottságából egyre többen tartják indokoltnak a kormány által elrendelt válsághelyzet bevezetését. – mondta el Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke

Magyarországra jellemzően Szerbiából érkeznek az illegális migránsok – mondta Németh, de kiemelte, a tömeg mozgása kiszámíthatatlan. Nem tudni, merre szervezik meg az új utakat: Albánia, Olaszország vagy Bulgária, Románia felé. Nem csak humanitárius, hanem közegészségügyi, közbiztonsági és nemzetbiztonsági válsággal kell szembenézni – jelentette ki.

Forrás: magyarhirlap.hu