A belga főügyész a sajtótájékoztatóján szerdán elmondta, a brüsszeli terrortámadásokban összesen 31 ember vesztette életét, és további 271 ember pedig megsebesült. Az áldozatok kilétéről folyamatosan érkeznek az információk.
Adelma Tapia Ruiz

A 37 éves perui hölgy már 6 év élt Brüsszelben. Éppen a repülőtéren tartózkodott a férjébel, Christophe Delcambéval és két kislányukkal, Maureennal és Alondrával, akik ikrek. A család New Yorkba akart repülni, hogy meglátogassa Ruiz nővérét. Ekkor jött a robbantás.

Tapia halálát a perui külügyminisztérium is megerősítette. Bátyja, Fernando egy perui rádiónak azt nyilatkozta, húga vissza készült költözni Peruba. Férje és gyerekei túlélték a támadást, bár a kislányokat megsebesítették a repeszek.
Léopold Hecht

Léopold Hecht
Hecht egy fiatal belga diák volt, aki azért küzdött, hogy felvegyék a Saint-Louis Egyetem jogi szakára Brüsszelben. Az egyetem megerősítette a Facebook oldalán, hogy a hallgató a Maelbeek-i robbantásban életét vesztette.
Olivier Delespesse

Olivier Delespesse

A 36 éves férfi a Wallonie Bruxelles Federation alkalmazottja volt, aki a régióban a francia nyelvű polgárokat képviselte. A férfi a metróban történt detonációban hunyt el.

David Dixon

Dixon egy programozó volt Notthinghamből. Azóta nem hallott felőle családja, hogy reggel elindult a munkába.

“Csak vártam, igazán szívszorító volt” – fogalmazott a barátnője egy rádióban. A BBC-nek a barátja azt nyilatkozta, sokáig körözött a kórházak körül, hátha a nyomára bukkan.

Berit Viktorsson

A 64 éves belga asszony Svédországba utazott volna a Zaventem repülőtérről. A családja a Facebookon próbált nyomára lelni az idős hölgynek, sikertelenül.
Aline Bastin

Aline Bastin

Az Európai Kémiai Ipari Tanács alkalmazottja, a 29 éves Bastin a metrón utazott, amikor a támadás történt. Barátai a Facebookon keresztül próbálták megkeresni.
Alexander és Sascha Pinczowski

Sascha és Alexander Pinczowski

A New York-i testvérpár még szintén nem került elő. Ők a Zaventem-i repülőtérről az Egyesült Államokba utaztak volna haza. A holland média arról számolt be, hogy a családjuk próbálta őket elérni, de a telefonjuk abszolút nem elérhető már két napja. A lány kereskedelmet tanult és korábban részt vett az ENSZ gyakornoki programjában is.
Raghavendran Ganesan

Raghavendran Ganesan

Ganesan testvére és az indiai kormány is már két napja eredménytelenül keresik az ázsiai férfit, aki a robbantás időpontjában éppen a metróval utazott Brüsszelben.
Patricia Rizzo

Az olasz külügyminisztérium azt írja, nagyon valószínű, hogy Rizzo is a terrortámadás áldozatai közt van. A nagykövetség felvette a kapcsolatot a családdal, hogy azonosítsák a holttestét. Egy EU ügynökségnél dolgozott, és a metrón utazott a bombák felrobbanásakor.
Sabrina Fazal

Sabrina Fazal

Nem hallanak hírt arról a 25 éves belga diákról sem, aki tegnap reggel a Haute Ecole Galilée felé tartott a metróval. Ott tanult, de nem ért oda.

Forrás: atv.hu