Az érintett szervek szoros együttműködésére van szükség az illegális migrációhoz kapcsolódó törvénytelenségek feltárása és megelőzése érdekében, meg kell akadályozni hogy az európai határhelyzethez hasonló állapotok alakuljanak ki Oroszországban – egyebek között erről beszélt szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában a szövetségi belügyminisztérium vezetői előtt.
“Komoly figyelmet érdemel az illegális bevándorlás helyzete. Ez összetett feladat, és megoldásában az államhatalom összes szervének részt kell vennie hatáskörének keretei között. Látjuk, hogy mi történik az Európai Unió határain. Nálunk, hála Istennek, nem ilyen súlyos a probléma, a többi között az önök erőfeszítéseinek köszönhetően. Nem szabad megengednünk, hogy nálunk is hasonló történjen” – hangoztatta az orosz elnök a RIA Novosztyi beszámolója szerint.

Kitért arra, hogy Oroszországban több milliónyi bevándorló él, akik elsősorban a volt Szovjetunió egykori tagállamaiból érkeztek.

“Úgy kell intézni, hogy normális körülmények között éljenek, ott dolgozzanak, ahol alkalmazzák őket, hogy betartsák az Oroszországi Föderáció törvényeit és azoknak a népeknek a hagyományait, amelyek körében élnek. Úgy, hogy ez ne teremtsen problémát a munkaerőpiacon nálunk, Oroszországban, úgy hogy ez ne keltsen ingerültséget az Oroszországi Föderáció állampolgáraiban” – fogalmazott Putyin.

Forrás: stop.hu