Hatalmas kudarc lenne a Paris Saint-Germain focicsapatának, ha idén sem nyerné meg a Bajnokok Ligáját. Hogy erre megmaradjon az esélye, idegenben kellene kivívnia a továbbjutást az angol Chelsea ellen a nyolcaddöntőben.
Az első mérkőzést a franciák nyerték 2-1-re, így szűk előnnyel várhatják a visszavágót. A párizsi alakulat egészen horribilis összeget, 558,5 millió eurót (173 milliárd forintot) költött játékosigazolásokra 2011 óta. Abban az évben vették meg a klubot a katari befektetők Nasszer al-Khelaifi elnök vezetésével.

Az elmúlt esztendőkben olyan klasszisok csatlakoztak az együtteshez, mint a svéd Zlatan Ibrahimovic, a brazil Thiago Silva, az argentin Angel Di María és az uruguayi Edinson Cavani. Ennek megvolt az eredménye, hiszen a PSG az elmúlt négy szezonban háromszor is megnyerte a francia bajnokságot, és egyszer a kupában is diadalmaskodott. A Bajnokok Ligájában azonban rendre a negyeddöntő jelentette a végállomást: kétszer a spanyol Barcelona, egyszer pedig a Chelsea csapata parancsolt megálljt a pári­zsiaknak.

– Komoly célokat tűztünk ki magunk elé a nemzetközi porondon. Nem elégednénk meg azzal, ha a nyolcaddöntőben vagy a negyeddöntőben kiesnénk a BL-ből – nyilatkozta a gárdát irányító francia Laurent Blanc (50), akinek együttese kilenc fordulóval a zárás előtt 23 ponttal vezeti a honi élvonal küzdelmeit, komoly motivációja tehát valójában már csak a BL-ben maradt az együttesnek.

Persze, ez igaz a Chelsea-re is, amely a Premier League-ben csupán a 10. helyen áll.

– Számunkra a szezon meccse következik. Mindent megteszünk a sikerért. Igaz, hogy egygólos hátrányban vagyunk, de úgy gondolom, ez ledolgozható – mondta Guus Hiddink, a londoniak holland menedzsere.

A BL tegnapi mérkőzései lapzártánk után értek véget.