Felrobbantottak egy autót kedden reggel Berlinben. A robbantás valószínűleg célzott támadás volt az autó török állampolgárságú vezetője ellen, aki meghalt. Az eset bűnözők között leszámolás része lehetett.
A nyomozás eddigi megállapításai szerint “nem terrorista vagy politikai merénylet történt, hanem támadás egy személy ellen” – hangsúlyozta Michael Müller, Berlin kormányzó főpolgármestere a tartományi kormány (szenátus) délutáni sajtótájékoztatóján.

Az autó a német főváros Charlottenburg nevű központi városrészében haladt egy forgalmas úton reggel, amikor működésbe lépett a robbanószerkezet. A sofőr életét veszítette, sérültje nem volt a robbantásnak. A roncsokat vizsgáló tűzszerészek megállapították, hogy a robbanószerkezetet az autó aljára erősítették. Ez a berlini ügyészség szerint célzott kivégzésre utal. A hatóság gyilkosság miatt indított eljárást.

A férfi ismert volt a rendőrség előtt. Kábítószer birtoklás és pénzhamisítás miatt.

A német bz-berlin internetes portál új részleteket tudott meg az áldozat egyik szomszédjától, Damla Akar elmondta, hogy őt nem lepte meg a robbantás. Három napja minden este egy fekete kisbusz várta az áldozatot a ház előtt és minden alkalommal heves vitát lehetett hallani. Szerinte az áldozatot bántalmazták is a furgon utasai.

Forrás: bz-berlin.de