Egyre több gyűlölet-bűncselekményt követnek el a bevándorlók Svédországban.
A szakértő, Susanne Goseniusarról arról számol be tanulmányában, hogy az utóbbi időben több bűncselekményt is követtek el bevándorlók svédek ellen pusztán azért mert svédek. Előfordultak verekedések, rablások és nemi erőszak is. A megerőszakolt vagy megvert nőket rendszeresen “Svéd kurvának” hívják az erőszakos bevándorlók.

A szakértő azt mondja, hogy az esetek csak egy kis része válik ismerté a rendőrség előtt. Sok esetben a sértettek kisebb bűncselekményekért nem tesznek feljelentést, például ha a migránsok szóban sértegetik őket.

Mivel az ország multikulturális társadalommá vált, több svéd esik áldozatul gyűlölet-bűncselekménynek.-mondta Susanne Gosenius, majd azzal folytatta, hogy sajnos nem vállnak ismerté ezek a bűncselekmények így nem nagyon tudunk ezzel mit kezdeni.

A szakértő szerint az ilyen bűncselekmények miatt a svédek egyre jobban húznak a szélsőjobboldal felé. Egyre több olyan posztot lehet látni a közösségi oldalakon, mint például a “migránsok gyűlöletes élősködők” vagy “ki kell irtani mind”-Susanne Gosenius szerint azonban a gyűlöletbeszédet nem lehet összehasonlítani a gyűlölet-bűncselekményekkel.

Forrás: hd.se