A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Zoltán 42 éves budapesti lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a sértett bizalmába férkőzött és 2013. évben jó banki kapcsolataira hivatkozva ígéretet tett neki arra, hogy kettő - a nő rokona által kiválasztott - ingatlant megvásárol. Ehhez a sértett 2013. április 26. és 2013. augusztus 6. közötti időben, több részletben közel 45 millió forintot utalt át a férfi számlájára. Ennek ellenére a két kiválasztott - Budapest VIII. kerületi - ingatlan megvásárlására nem került sor, illetve eleve nem állt a gyanúsított szándékában a vétel, az átutalt pénzösszeggel nem számolt el.

Ezt követően G. Zoltán a sértettnek ígéretet tett arra, hogy egy külföldi bankintézetben elhelyezi befektetési céllal a nő pénzét, melyre ő 2013. augusztus 26. és 2014. március 26. közötti időszakban közel 60 millió forintot utalt át a gyanúsított számlájára. A befektetés azonban nem valósult meg.

A feljelentést és a szükséges nyomozási cselekmények végrehajtását követően a Pest megyei nyomozók először 2014 szeptemberében hallgatták ki gyanúsítottként a két bűncselekmény vonatkozásában a 42 éves férfit. A nyomozás során azonban kiderült, hogy G. Zoltán további sértetteket károsított meg. A gyanúsított a jelenlegi adatok szerint egy törökbálinti férfinak szintén azt ígérte, hogy a pénzét befektetési céllal egy külföldi bankintézetben helyezi el. A tévedésbe ejtett sértett 2013. augusztus 9-én Budakeszin, majd néhány héttel később Törökbálinton több, mint 5 millió forintot adott át a férfinak.

Ugyanezzel a módszerrel ejtett tévedésbe egy harmadik sértettet is, aki 2013. április 20-án Nagykovácsiban személyesen adott át pénzt a gyanúsítottnak, majd ezt követően még két alkalommal több, mint 10 millió forintot utalt át a bankszámlájára.

A befektetetés egyik esetben sem valósult meg, az eleve nem állt a gyanúsított szándékában és az átutalt pénzzel sem számolt el a sértettek felé.

A nyomozók ezen csalások vonatkozásában is gyanúsítottként hallgatták ki G. Zoltánt. Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Budakörnyéki Járási Ügyészség részére.