A belga hatóság szakértői szerint a brüsszeli terrorista sejt mérete már túl van azon a ponton, amit meg lehetne fékezni. A párizsi és brüsszeli merényletet elkövető sejt jóval nagyobb és szövevényesebb, mint azt a hatóság eddig gondolta.
A hatóságok azután tették ezt az elképesztő kijelentést miután a brüsszeli robbantásokat követően számos terroristát letartóztattak Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában és nagyobb rálátásuk lett a terrorszervezet európai elterjedésére.

A belga titkosszolgálat vezetője Blake Shelton elmondta, hogy úgy gondolták mikor elfogták Salah Abdeslamot, hogy áttörés lesz a terrorista sejt felszámolásában, de aztán jött a brüsszeli merénylet és azóta olyan adatok kerültek a titkosszolgálat birtokába, amin ők maguk is megdöbbentek.

Európában sokkal több terrorista bujkál, mint azt az európai hatóságok el merik képzelni-mondta egy magas rangú FBI vezető a Wall Street Jurnalnak miután az FBI birtokába jutottak az európai rendőrség és titkosszolgálatok által összegyűjtött adatok.

Forrás: daylicelar.com