Kiutasítottak egy albán bevándorlót Angliából, miután rajtakapták, hogy egy másik férfivel együtt megpróbált betörni egy nyugat-londoni házba. A tulaj éppen nyaralt, így csak a szomszédokat tudta értesíteni, hogy üldözzék el a férfiakat.
Fotó: National News and Pictures
A ház tulaja egy wifis kamerával szerelte fel a házát, hogy szemmel tudja követni az otthoni eseményeket, amíg Franciaországban nyaral - írta az Express brit hírportál. Online kapcsolódott az élő felvételhez, majd arra lett figyelmes, hogy két férfi is a háza körül ólálkodik, és nem sokkal később betörnek.

Először közvetlen szomszédját értesítette, aki nem tudott átmenni, mivel kisgyermekei vannak, így két másik szomszédját riasztotta, akik azonnal odasiettek a házhoz.

A szomszédok a terasz ajtaját nyitva találták, ezért úgy döntöttek, hogy a biztonság kedvéért hangosan fenyegetőzni kezdenek. Először azt kiáltották, hogy ők rendőrök, majd azt ordibálták, hogy nagyon jól tudnak karatézni.

Rövidesen két férfi rohant ki a lakásból, és elmenekültek. Egyikük egy BMW-ben távozott, az albán férfi pedig egy bokorban rejtőzött el. Itt találták meg.


Az albán férfit egy korábbi törvénysértésekért és az új betörésért 9 hónapig börtönre ítélték, de ahogy kiengedik, azonnal el kell hagynia az országot.