Élettársával megromlott a viszonya, a férfi külön költözött, a korábbi férje pedig nem akart kibékülni vele, a nő kilátástalannak érezhette a helyzetét, ezért ölhette meg magát és a gyerekét is.
A rendőrnő és új élettársa, a szintén rendőr férfi másfél évvel korábban költözött a XVIII. kerületi családi házba. A nő és a férfi viszonya azonban megromlott és a Bors szerint a férfi decemberben elköltözött otthonról. A nő egyedül nevelte kisfiát, akinek a Blikk információi szerint a korábbi férje volt az apja.

A lap úgy tudja, a férfi jól menő vállalkozó. A rendőrnő miután szakított az új élettársával, a Blikk szerint megpróbált kibékülni gyereke apjával, a férfi azonban hallani sem akart róla. A nő a gyilkosság napján korábban elment a kisfiáért az iskolába, majd hazamentek. Amint hazaértek lelőtte először a gyereket, majd saját magával is végzett. A Faktornak korábban nyilatkozott egy pszichológus, Samu Nagy Ádám, aki azt mondta, amikor egy szülő megöli a gyerekét, az a teljes kiúttalanságot mutatja, úgy érzi minden bezárult előtte.

"A saját gyerek megölése mögött bosszúállás is lehet, a gyerek halálával az öngyilkos valakit megbüntet. Ilyenkor az öngyilkost a "pusztuljon minden" érzés keríti hatalmába."- mondta a szakember.