A Barcelona tegnap 6-1-re kiütötte a Celta Vigót a spanyol bajnokságban. A tabella első helyén álló katalán csapatnak az is belefért, hogy Messi nem rúgott be egy tizenegyest - pontosabban lepasszolta a labdát, amit Luis Suárez lőtt be a kapuba. Viszont állítólag Messi nem neki szánta.
Azért is érdekes, hogy nem lőtte rá Messi, mert ha berúgja a tizenegyest, akkor megszerezte volna a 300. spanyol bajnoki gólját. A trükkös tizenegyesre már jó ideje készült a csapat.

„Gyakoroltuk ezt a tizenegyest, de velem. Suárez volt közelebb a labdához, és gólt lőtt. Nagyon örülünk, hogy sorozatban 30 meccsen nem kaptunk ki, a saját játékunkat játsszuk, és folytatni akarjuk a sorozatot” – nyilatkozta a meccs után Neymar, aki azt is elárulta, hogy még tárgyal a csapattal a szerződéshosszabbításról.

Sokak szerint egyébként szabálytalan volt a tizenegyes, mert Suárez belépett a tizenhatos előtti félkörbe, ami elvileg szabálytalan addig, amíg a büntetőt elvégző játékos nem ér a labdához. Az is igaz viszont, hogy a tizenegyesek nagy többségét ezen az alapon újra kéne rúgatni a világ összes pályáján.