Eljárást indít a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, ha nyilvánosságra hozzák annak a sztárénekesnek a nevét, akiről a Blikk azt írta, hogy évek óta HIV-fertőzött.
A február 2-án megjelent cikkben azt írták: egy kórházi alkalmazott elárulta a Blikknek, hogy egy ismert hazai művész évek óta HIV-fertőzött. A lap ugyan nem árulta el, hogy melyik énekesről van szó, de „a cikk megjelenése óta naponta több információt tesznek közzé vele kapcsolatban, manipulatív szövegezéssel fokozva a kíváncsiságot és gerjesztve a közérdeklődést a téma iránt” - közölte Péterfalvi Attila. Szerinte az olvasottság növelésének nem az a módja, hogy egy újság figyelmen kívül hagyja mások magánéletét.

Péterfalvi azt is mondta, hogy az egészségügyben dolgozók felelősséggel tartoznak betegeik adataiért a titoktartási kötelezettségük keretén belül, de a sajtószervek is felelősek a közzétett információkért.

A HIV-fertőzöttség pedig olyan érzékeny, különleges adat, amelynek nyilvánosságra hozatalához jogszabályi felhatalmazás hiányában csak az érintett írásbeli hozzájárulása jelenthet megfelelő jogalapot, akkor is, ha ismert emberről van szó. A "celeb" nem jogi kategória, önmagában nem indokol szélesebb körű nyilvánosságot, különösen nem érzékeny információk közzétételével - közölte a NAIH vezetője, aki a kategóriába sorolta az egészségi állapotot, a droghasználatot és a szexuális identitást is. 

Kijelentette, hogy személyes adatairól mindenki maga dönt: ha viszont ezzel kapcsolatban nyomás alá helyezik, a sajtóban megjelenő cikkekkel kényszerítik kiléte felfedésére, az nem tekinthető önkéntesnek, vagyis semmiképpen sem megfelelő felhatalmazás.

Péterfalvi hozzátette, hogy közleményének nincs köze a média függetlenségéhez, és nem akarja korlátozni a véleménynyilvánítás szabadságát sem. Szerinte a szólásszabadságnak maguk a személyiségi jogok jelentik a korlátait.