Kedd délelőtt az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el Röszkénél. A férfiak ledöntötték a kerítés előtti drótakadályt, a kerítésen pedig lyukat vágtak. A határőrök 24 embert fogtak el.
Illusztráció. Forrás: MTI
A határsértők a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. Az elfogottak egy nagyobb csoporthoz tartoztak. Egy tucatnyi ember, amikor észrevették a magyar rendőröket és katonákat, visszamentek a határ vajdasági oldalára. Az esettől néhány méterre már korábban is vágták át a kerítést. A határőrök 24 férfit fogtak el, voltak köztük magukat pakisztáninak, indiainak és nepálinak valló emberek is.

A határőrök telepített és mobil hőkamerákkal már a vajdasági oldalon meglátják a határ felé tartó embercsempészeket és migránsokat. Kedd reggel pedig még helikopter is körözött a Röszke és Ásotthalom közötti határszakasz fölött.

A migrációs válság tavaly szeptemberi kihirdetése óta összesen 1095 határsértő ellen indított eljárást a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. Két esetben pedig a határzár megrongálása miatt gyorsított eljárást indítottak.

Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kérte - írja az MTI.