A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az ellen a libanoni férfi ellen, aki még 1996-ban ölte meg szállásadóit. A férfi a család két tagját, köztük egy hétéves gyereket ölt meg. Így szerzett pénzt arra, hogy elutazzon Magyarországról.
A férfi 22 évesen érkezett Magyarországra. 1996 tavaszán költözött a család budapesti otthonába. A család megállapodott a férfival, hogy szállást, ellátást és némi fizetést is kap, ha a családfő V. kerületi boltjában dolgozik. Egy hét múlva azonban a férfit elküldték a házból.

A libanoni férfi minél előbb el akart menni az országból, de nem volt elég pénze, ezért elhatározta, hogy korábbi szállásadóitól fog pénzt szerezni, bármi áron. Április közepén az egyik késő este a házhoz ment, és befeszítette az ablakot. A házban felvett egy kést, és a nappaliban lévő anyára és hétéves fiára támadt. A támadás következtében mindketten perceken belül meghaltak.

A férfi ezután átkutatta a lakást és kirabolta, majd elmenekült. Másnap eladta a lopott tárgyakat, a pénzből pedig elutazott Magyarországról.

Szinte azonnal elfogatóparancsot adtak ki ellene, de csak 2014-ben sikerült őt a svájci rendőröknek elkapniuk. A kiadatási eljárás után a férfit tavaly februárban adták át a magyar hatóságoknak. Azóta előzetes letartóztatásban van.

A Fővárosi Főügyészség a külföldi férfit többszörös emberöléssel vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetést, valamint az országból való kiutasítást akar elérni – olvasható Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.