Czunyiné Bertalan Juditot, Hoffmann Rózsa utódjaként 2014. júniusában nevezte ki Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter köznevelési államtitkárnak. Ma leváltották helyét, Palkovics László az eddig felsőoktatási államtitkár veszi át.
A pedagógus és jogász végzettségű Czunyinétól azt várták, hogy megmutassa azt, hogy a köznevelés területén bevezetett reformok hogyan szolgálják a gyerekek és a pedagógusok érdekeit. Emellett feladatának jelölték meg, hogy felügyelje a pedagógus életpálya-modell, illetve az akkor frissen felállított Nemzeti Pedagógus Kar indulását, továbbá, hogy rendszerezze a Nemzeti Alaptanterv bevezetése óta felgyűlt tapasztalatokat.

A leváltott államtitkár 2004-ben lépett be a Fideszbe, 2010 óta országgyűlési képviselő, a köznevelési államtitkári poszt előtt kormánymegbízottként dolgozott.

Államtitkárként első ígérete az volt, hogy 2014 őszig átalakítja a KLIK-et, az intézkedések tervezett célja az volt, hogy könnyebbé tegyék az iskolák és a pedagógusok életét. 2015 januárjában elfogadták a törvénymódosítást, ennek értelmében nagyobb feladat- és hatáskört delegáltak a megyeközponti tankerületekhez, amivel az intézmények fenntartásának hatékonyabb megszervezését és a feladatok hatékonyabb ellátását kívánták elérni. A Klik új vezetője Marekné dr. Pintér Aranka után Hanesz József lett.

A hír, hogy Czunyiné távozik az államtitkárság éléről már tavaly júliusban felröppent, aztán egy októberi Fidesz frakcióülésen is kritizálták az államtitkárt. Balog Zoltánnal múlt héten sajtótájékoztatót tartottak, itt jelentették be a KLIK működéséről szóló rendeletmódosítás tervét. Egy újságírói kérdésre az emberi erőforrások minisztere akkor azt mondta, hogy elégedett Czunyiné munkájával.

Január végén azonban tiltakozások kezdődtek a KLIK ellen. A mozgalmat a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai indították el. Szerdán Miskolcon nagyjából 5 ezren, Budapesten 600-800-an tüntettek. Követeléseik között volt a központosítás, a tananyag és a bürokrácia csökkentése, megfelelően előkészített reform, a tankötelezettség 18 évre történő visszaemelése, a tanári életpályamodell korrekciója és a "rendszerszintű hibák" kijavítása valamint a "bérfeszültség enyhítése".

A köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülését már Palkovics László vezeti. Balog Zoltán a mai sajtótájékoztatón azt mondta: a köznevelés megújításáért indított folyamat első szakasza lezárult; elkészült az új nemzeti alaptanterv, és fontos eredmény az életpálya is. Az idei évet is számítva három év alatt 234 milliárd forinttal több jut a tanárok bérezésére, mint korábban. Lezárult az a fejlesztési időszak, amely alatt 500 intézmény újult meg 120 milliárdból. A következő fejlesztési időszakban nagyrészt uniós és magyar forrásokból 210 milliárd érkezik a területre.

198 tankerületben tartottak köznevelési konzultációkat és 2207 iskolával egyeztettek, a javaslatokat és kritikákat most vizsgálják. A legfontosabb kérdések között a gyermekek terhelését, a tudásanyag mennyiségét, az intézményfenntartásban a pedagógusok által megnevezett szervezeti problémákat, a pedagógusok munkaterhelését és minősítését említette Balog Zoltán miniszter.