Visszautasította Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bírálatát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. "Ma már inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma" - mondta pénteken az MTI-nek Lázár János, példaként megemlítette az agrártárca egyik hivatalát is. 
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kapcsán pár napja egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon ennél keményebben fogalmazott: "az MVH meglopta a gazdákat és meglopta az Európai Uniót". Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter közleményben állt ki a tervek szerint jogutóddal megszűnő hivatal mellett.

A kormány bürokráciacsökkentési tervének része, hogy intézményeket szüntetnének meg, ezzel állami alkalmazottak ezreinek szűnne meg a munkahelye. Ez Lázár János miniszter szerint az ország versenyképességének javítását és gazdaságának növelését segítené elő. A csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy 73 intézmény önállóságának megszüntetése hosszú előkészítő munka eredménye volt, aminek során minden fontos szereplővel egyeztettek.
Az MTI-nek adott interjúban Lázár János azt mondta, hogy "ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma". Itt az Oktatási Hivatal mellett megemlítette az agrártárca egyik hivatalát. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ellen már korábban is felszólalt, egy hét eleji hódmezővásárhelyi lakossági fórumon azt mondta, hogy „ez a szervezet nem hajlandó a magyar gazdatársadalom támogatására, ezért a megszüntetése meggyőződésem szerint egy fontos dolog".

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek nyilatkozva reagált a kritikára, úgy fogalmazott „minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás” érte a hivatalt. A miniszter azt mondta, hogy az MVH 2015-ben 232 ezer kérelmet bírált el és rekordnak mondható 800 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki gazdáknak.

A lakossági fórumon Lázár János az MVH pár évvel ezelőtti ügyét is megemlítette: 2010-ben a hivatal több munkatársát bilincsben vitték el, mert a gyanú szerint maguknak utalták ki a visszamaradt földek után járó földalapú támogatást

Ezek a után a baldali kis selejteknek adott  a hely hol az oksságot lehet szopogítni