Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya azt mondta, hogy Hosszú Katinka öt számban éremesélyes a riói olimpián. Szerinte Cseh László a második, aki a legközelebb van az aranyhoz, emellett Gyurta Dániel és Risztov Éva is megvédheti londoni elsőségét.
Fotó: Europress-Francois Nel/Getty Images
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Digisport Reggeli Start című műsorában azt mondta: mivel a riói versenyek egy hétig tartanak, ezért könnyebb lesz a helyzet, mint a négynapos rövidpályás Európa-bajnokságon, mivel az olimpián egy úszó naponta csak egy-két versenyben indulhat.  

Kiss László szerint Hosszú Katinkának sok számban megvan az olimpiai A szintje, míg Cseh László a második, aki a legközelebb áll az aranyéremhez.

Két számban, 400 és 200 vegyesen biztos aranyesélye van, ez a kettő egyértelműen Katinkáé, ezen kívül éremesélyes 200 és 100 háton, 200 gyorson pedig közel van az éremhez. Lacinak 100 és 200 pillangón és 200 vegyesen van esélye, de a helyzetét nehezíti, hogy az olimpián a 200 vegyes és a 200 pillangó programja ütközik, az egyik szám középdöntője ugyanaznap van, mint amikor a másik döntője - nyilatkozott Kiss László, aki úgy látja, hogy a Gyurta Dániel 200 mellen, valamint a nyíltvízi úszásban Risztov Éva is megvédheti londoni elsőségét.