A spanyol Király-kupa elődöntőinek első meccsét rendezik a héten. A Barcelona már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás sorsát, miután Suárez négy gólt lőtt, de Lionel Messi is háromszor volt eredményes. A Valencia edzője, Gary Neville karrierje legrosszabb élményéről beszél, pedig a különbség lehetett volna nagyobb is, mert Neymar ismét büntetőt hibázott.
Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images
A spanyol Király-kupában már csak négy csapat van versenyben. Az egyik ágon Barcelona-Valencia, míg a másikon Sevilla-Celta Vigo elődöntőt rendeznek oda-visszavágós rendszerben.

Az első elődöntőt a Barcelona és a Valencia játszotta. A katalán csapat az első meccsen nem csak a győzelmet szerezte meg, hanem gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát is. 7-0-ra nyert, így a jövő héten esedékes visszavágó formalitássá vált.

A meccs után interjújában a Valencia edzője, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy jól fog aludni a meccs után.

Ez volt életem legrosszabb élménye, amióta kapcsolatba kerültem a labdarúgással. - mondta Neville a meccs után.

A spanyol sajtó már fel is vetette, hogy az angol edzőnek lassan ideje lenne mutatnia valamit, mert a csapat az új edző érkezése óta egyáltalán nem szerepel jól. Amióta Neville az edző, a Valencia visszacsúszott a bajnokság 12. helyére. A Manchester United volt játékosával a kispadon a csapat a legutóbbi nyolc bajnoki meccsén nem tudott nyerni, három döntetlen mellett öt vereség a Valencia mérlege.

Neville a meccs előtt még optimistán nyilatkozott, akkor olyan eredményt várt a csapatától, amellyel marad esélyük a visszavágóra. Eddig a csapatnak legalább a kupában jól ment, itt négyszer is győzött a Valencia. Hétvégén a Valencia a Betishez látogat, és ha nem tudnak nyerni, akkor még közelebb kerülhetnek a kiesőzónához. Ettől jelenleg öt pont választja el őket.

Megértem, hogy a Valencia szurkolói csalódottak, nem ezt a teljesítményt érdemelték. - mondta Neville a meccs után.

Neymar továbbra sem tud büntető lőni

A Barcelona ugyan remek játékkal 7-0-ra nyerni tudott a Valencia ellen, de a csapat brazil játékosa, Neymar újabb büntetőt hibázott.

Eddig jellemzően egy lépésből próbálkozott a támadó, de hatékonysága közel sem volt jónak nevezhető. Neymar most egy újabb trükkel állt elő, nagyjából 10 másodpercig mozdulatlanul állt, majd a labdát a kapufára lőtte.

A játékos idén nyolcszor rúgott tizenegyest, ezekből csak négy gól született, így a brazil játékos hatékonysága a legkönnyebb gólszerzési helyzetből mindössze 50 százalékos.

A Barcelona vasárnap a Levante ellen lép pályára, a kupameccs visszavágóját február 10-én rendezik. A másik elődöntőt, a Sevilla-Celta Vigo első mérőzését ma este játsszák.