Kis- és középvállalatoknak való elektronikus fizetési megoldást mutatott be a Vodafone. Egy mobiltelefon és egy zsebben is elférő mobil bankkártya-olvasó eszköz segítségével azonnal alkalmassá válhat a bankkártyás fizetésre bármelyik kis cég, de például futároknál, csomagszállítás esetén is hasznos lehet. A pénzügyi szolgáltató az OTP Bank.
Egy belvárosi virágüzletben zsúfolódtak össze az újságírók a ReadyPay szolgáltatást bemutató sajtótájékoztatón. A helyszín nem véletlen, a szándék szerint pont az ehhez hasonló kisebb üzletek, vállalkozások számára lehet olcsó alternatíva ez a megoldás. Visszatérő probléma, hogy valaki kártyával akar fizetni, de nem tud, vagy éppen nagy címlettel fizetne, és olykor problémát okoz a váltás. A most bemutatott megoldással viszont, amely az összes, Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható, egyszerű módon fizethet bankkártyával is a vásárló,

Az eszközhöz bluetooth kapcsolattal a vele bluetooth kapcsolattal párosított okostelefon, vagy táblagép segítségével kapcsolódik az internetre. A fizetési tranzakció az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazás segítségével kezdeményezhető a fizetendő összeg megadásával. Itt akár nagyobb összeget is be lehet ütni, ha borravalót szeretne adni valaki a futárnak például.

Ezt követően a vásárló az eszköz segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve szükség esetén beütheti PIN kódját. A fizetési tranzakció ezután a hagyományos bankkártya leolvasóknál megszokott módon zajlik le a banki rendszerben, amelynek eredményéről az okoseszközre telepített alkalmazásra és emailben is értesítés érkezik az elfogadóhoz. A bankkártya birtokosa megadhatja érvényes email címét, így a fizetési folyamat befejezésekor a tranzakció eredményéről visszaigazolást is kaphat.

A Vodafone ReadyPay havidíjas szolgáltatása az OTP Bankkal, mint pénzügyi szolgáltatóval és a kártyaolvasó terminálok és a biztonságos tranzakciók piacán világszerte vezető francia Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg. A szolgáltatás kiépítésében a MasterCard is részt vett.  Az OTP Bank szerint rövid időn belül népszerűvé válik ez az megoldás, és így egyre több helyen lehet majd kártyával fizetni a kis- és középvállalatoknál is.