A legendás brit zenész másfél éve küzdött a rákkal, vasárnap, családja körében, 69 éves korában halt meg. Utolsó lemeze, a Blackstar a múlt héten, a 69. születésnapján jelent meg.
Az énekes-zeneszerző és producer David Robert Jones néven született. Már a hatvanas évek óta adott ki lemezeket. David Bowie néven először 1967-ben jelent meg albuma.
A ’70-es évektől kezdve szinte minden lemezével meglepte a közönséget. Minden albumhoz új stílust és új külsőt választott. Nem véletlenül tartották kaméleonnak.
David Bowie több mint negyven éven át tartó karrierje alatt nagy hatást gyakorolt a világ könnyűzenei életére.
Sokszínűségével nemcsak a zenei világot, hanem a filmipart is elkápráztatta. Már 1976-ban kapott filmszerepet, akkor A Földre pottyant férfi című sci-fiben Thomas Jerome-ot alakította.
Később játszott Martin Scorsese Krisztus utolsó megkísértése című filmjében, a Fantasztikus labirintusban és Az éhségben is. Utóbbiban olyan színészekkel szerepelt együtt, mint Catherine Deneuve és Susan Sarandon.
Mindenki David Bowie-ra emlékezett
Zenészek és politikusok emlékeztek a 69 éves korában elhunyt David Bowie-ra. A hollywoodi hírességek sétányán lévő csillagához folyamatosan érkeztek a rajongók.
A Rolling Stones a Twitteren búcsúzott Bowie-tól. Üzenetükben azt írták, hogy megdöbbentette őket barátjuk halálának híre. Az együttes tagjai csodálatosnak és rendkívülinek nevezték a zenészt

Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa a közös pillanataikra emlékezett. Nagyszerű sztárnak nevezte Bowie-t.

Madonna – szintén a Twitteren – azt írta, hogy a tehetséges és zseniális zenész megváltoztatta az életét.

A rapper Kanye West szerint Bowie vakmerő és kreatív volt.

A brit miniszterelnök a megújulás mesterének tartja a zenészt.

- A zseni szót túl sokszor használjuk, de David Bowie a zenejét, a kreativisát és a művészetét tekintve tényleg egy zseni volt – nyilatkozta David Cameron.

Bowie-t világszerte gyászolják. Moszkvában a mai napig emlékeznek a legendás, 1996-os koncertjére.

- Bowie elképesztő személyiség volt. Mindig feltalálta magát. Olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna. Valamennyire saját magáról is énekelt – vélekedett egy orosz férfi.

David Bowie utolsó klippje pár nappal halála előtt jelent meg. A Lazarus elején bekötözött szemmel egy kórházi ágyon fekszik, a klip végén pedig bebújik a szekrénybe, és magára zárja azt.