Mivel a 2015-ös Brit Nagydíj nyereséget termelt, már nincs akkora nyomás a Brit Autóversenyzők Klubjának (BRDC) vezetőin, akik korábban a silverstone-i pálya eladását is fontolóra vették. Az elnök most köszönetet mondott a létesítmény új ügyvezetőjének.
Derek Warwick (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Először 2013 augusztusában cikkeztek arról, hogy a pénzügyi nehézségek miatt a BRDC hajlandó megválni a klasszikus versenypályától. Azóta több vevő is jelezte, érdeklődik a létesítmény iránt; brit lapértesülések szerint az egyik legkomolyabb jelölt a Jaguar volt, a pálya üzemeltetői azonban igyekeztek egyértelművé tenni, még nem kaptak konkrét ajánlatot a gyártól. Most pedig végre fellélegezhetnek, a silverstone-i viadal ugyanis hosszú idő után újra nyereséget termelt.

Úgy tűnik tehát, javulhat a pálya és a BRDC anyagi helyzete, azaz a klub – egy ideig biztosan – megtarthatja a létesítményt, vagy az eddiginél körültekintőbben válogathat az érdeklődők közül, hiszen már nincs nyomás a vállán. „Az előző öt év roppant nehéz volt, mert nem bírtunk bevételt termelni” – nyilatkozta a BRDC első embere, Derek Warwick. „Ez volt az oka annak, hogy a túlélés érdekében kis híján lehúztuk a rolót, hiszen nem költekezhettünk. Nehéz helyzetben voltunk, és nagyon nehezen találtuk meg a kiutat” – ismeri el a korábbi Forma-1-es pilóta.
Silverstone (Fotó: Bearne / XPB Images)
„Most nem számít, rábólintunk-e egy ajánlatra, vagy sem. Még mindig tárgyalásban állunk két-három emberrel, de most már ismertethetjük a feltételeinket. Most már nem az ő elvárásaik vannak a középpontban. Ez komoly önbizalmat ad a tárgyalások során; most sokkal erősebbek lehetünk. Már nincs szükségünk arra, hogy mindenképpen egyezségre jussunk. Jelenleg több lehetőségünk is van, ami azért elég jó” – folytatja a 61 éves szakember.

Warwick végül külön köszönetet mondott a pálya ügyvezetőjének, Patrick Allennek, aki tavaly komoly célokkal vette át Silverstone irányítását, ötletei pedig (például a jegyárak csökkentése, a különböző akciók) nemcsak nyereséget, nézőcsúcsot is hoztak. „Bíztunk benne, hiszen komoly tapasztalatokkal, remek önéletrajzzal érkezett. Sejtettük, hogy jó munkát végez majd, de azt nem, hogy ennyire jót! Talán most elismerné, hogy kezdetben voltak rosszabb elképzelései a jegyekről, de nagyon sokat tanult. És igazából, átkozottul gyorsan tanul!” – zárta gondolatát.

forrás: Autosport