Bő másfél hónapos szünetet követően, s egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság zárása után szombattól folytatódnak az E.ON férfi vízilabda ob I küzdelmei.
A körmérkőzéses rendszerben a 10. forduló következik, s a két csoportra osztott 16-os mezőny csapatai saját nyolcasukban egészen február 24-ig vívják alapszakaszos meccseiket. A versenykiírás értelmében ezután jön - február 27-től - a tavaszi szezon középszakasza, amely május 4-ig tart, majd május 14-én kezdődik a rájátszás, s a döntős-helyosztós etap május 28-án zárul.

A középszakaszban az A és a B csoportból lesz felsőház és alsóház, melyet az 1-4. és 5-8. helyezettekkel töltenek fel. A csapatok a másik csoportból érkezettekkel vívnak két-két mérkőzést oda-vissza alapon, majd az így kialakult sorrend alapján - az első a másodikkal, a harmadik a negyedikkel, és így tovább - az együttesek helyosztó mérkőzéseken döntik el a végső sorrendet.

A bajnoki címért zajló párharc három győzelemig, a 3. és 4. helyezettek bronzcsatája két győzelemig tart, s ugyanígy két siker kell az 5., a 7., a 9., a 11., a 13. és a 15. pozíció megszerzéséhez is. A bajnokság 16. helyén végzett csapat kiesik az ob I-ből, míg a 15. együttes két győzelemig tartó osztályozót játszik a 2015/2016. évi ob I/B osztályú bajnokság második helyezettjével. Ha a másodosztály legjobbja nem kíván élni a feljutás jogával, az ob I/B második helyezettje vív kétmeccses osztályozót az élvonal 16. helyezettjével. A rájátszásban döntetlen nem lehet, ha a felek "ikszre" végeznek a rendes játékidőben, büntetődobások határoznak a győztesről.

Ami az európai pólós porondot illeti, a bajnokság dobogósai vehetnek részt a 2016/2017. évi Bajnokok Ligájában, a 4. helyezett az Európa Kupában való szereplésre jogosult.

A most hétvégi 10. fordulónak a legkedvezőbb helyzetből az A csoportot 27 ponttal vezető, eddig tökéletes mérlegű Szolnok vág neki, mögötte kilenc játéknapot követően az Eger a második 24 ponttal, míg a harmadik Szeged az alapszakasz eddigi részében 15 pontot gyűjtött. A B jelű nyolcas élén a Honvéd áll 24 ponttal az OSC és a szintén 21 pontos Ferencváros előtt.

A hétvégi, 10. forduló műsora:
A csoport:
szombat:
Kaposvár - Szolnoki Dózsa-Közgép 16.00  
EBP Tatabánya - Valdor-Szentes 16.00
Szeged-Diapolo - ZF-Eger 18.00

vasárnap:
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - PannErgy-MVLC, Szőnyi út 20.15

B csoport:
szombat:
Debreceni VSE-KSI SE 16.30
Racionet-Honvéd - FTC-PQS Waterpolo, Kőér utca 18.30
VasasPlaket - A-HÍD OSC Újbuda, Komjádi uszoda 18.30 
UVSE-Hunguest Hotels - PVSK-Mecsek Fűszért, Hajós uszoda 19.00