Az "Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia" projekt keretében megtartották a második kerekasztal-beszélgetést Tényőn.
A projekt célja az ifjúságkutató szakemberek felkutatása, ifjúsági szakmai konferencia szervezése a leszakadó félben lévő társadalmi csoportba tartozó, de tehetséges fiataloknak a felkutatásának és felemelésének témájában. Emellett a gyakornoki lehetőségek fontosságára való figyelemfelhívás is kiemelt része a programnak. A fiatalok a projekt keretében megismerhetnek olyan lehetőségeket, mint a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány pályázati felhívása: külföldi tanulmányút egyetemi hallgatóknak.

A tényői kerekasztal-beszélgetés résztvevői a fiatalok érdekképviselői, a Egyetemi Szolgáltató Központ - Széchenyi István Egyetem. Uniwork Iskolaszövetkezet, Tényő Önkormányzata, Tényő Világa Egyesület az Élhetőbb Településért, Esélyek Háza, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő képviselője voltak.

A kerekasztal-beszélgetés célja a projekt megismertetése, valamint a cégek gyakornoki programjainak felderítése volt. A Magyar Ifjúsági Szövetség, 99/2015.(08.06) számú támogatási szerződés keretében a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány által támogatott "Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia" projektje.

Losonczi-Tóth József
MISZ elnöke