Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy Tarlós István február 17-vel "meg akarja szüntetni" az agglomerációs járatokat, az ellenzéki párt szerint a főpolgármesternek magának kellene a finanszírozással kapcsolatos tiltakozások élére állnia.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Tarlós István közölte, a főváros költségvetésének elfogadásáig - ami várhatóan február 17-én történik meg - az agglomerációs járatok biztosan közlekedni fognak. A tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén elhangzott, az agglomerációs közlekedést nem kell a fővárosnak vállalnia - mondta, és beszélt arról is, hogy újraindulhat a 2019-es főpolgármester-választáson.

Az Együtt budapesti elnöke közölte, nem elfogadható az agglomerációs járatok megszüntetése, hiszen a főpolgármester láthatóan nem egyezett meg a kormánnyal azok átvételéről. Tarlós István tavaly július óta hagyja magát hitegetni a miniszterelnök által, a decemberi találkozójuknak sem volt semmilyen eredménye - írta Pataki Márton.

Úgy folytatta: a főpolgármesternek nem az a feladata, hogy csődbiztosként felszámolja a Fővárosi Önkormányzatot, hanem hogy maga kezdeményezzen, szervezzen és álljon az élére a tiltakozásoknak, amelyben a budapestiek pártállás nélkül támogatnák.

Az Együtt politikusa szerint mivel az olimpiát formálisan a Fővárosi Önkormányzat pályázta meg, annak lemondásával is gyakorolhatna a kormányra nyomást. 

Miért akar Tarlós István 2019-ben indulni a választáson, ha most sem látja el a feladatát? - firtatta Pataki Márton, aki szerint a budapesti közösségi közlekedés megnyomorítása helyett a főpolgármesternek inkább távoznia kellene posztjáról.

Forrás: MTI