A cseh EPH energiaipari konszern vásárolta meg a német RWE brit szénerőművét biomassza-üzeműre átalakítás céljából - közölte pénteken honlapján a német RWE konszern.

A cseh EPH (Energetický a prumyslový holding) brit leányvállalata, az EP UK Investments Limited vásárolta meg az északkelet-angliai lynemouth-i szénerőmű üzemeltetőjét, a Lynemouth Power Limited vállalatot a német RWE energiaipari konszerntől. 

A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A cseh befektető célja a 420 MW teljesítményű erőmű átalakítása biomasszaüzemre. A Lynemouth Power tavaly decemberben kapta meg az Európai Bizottság engedélyét az átalakítás állami támogatásához. 

Az RWE 2012-ben vásárolta meg Lynemouth Powert.

Az EPH egyike a vezető közép-európai energiaipari konszerneknek. A negyven leányvállalattal rendelkező konszern tevékenysége az energiaellátás teljes vertikumát lefedi, működési területe a Cseh Köztársaságon kívül Szlovákiára, Németországra, Olaszországra, Nagy-Britanniára, Magyarországra és Lengyelországra terjed ki. Az EPH piacvezető a szlovák földgázpiacon és az orosz gáz egyik legnagyobb szállítója az Európai Unióba.
http://www.rwe.com/web/cms/de/37110/rwe/presse-news/pressemitteilungen/pressemitteilungen/?pmid=4014442

Forrás: MTI