Uniós támogatással, 740 millió forintos költségvetéssel újabb városrész-rehabilitációs program fejeződött be - tájékoztatta az önkormányzat sajtóreferense hétfőn az MTI-t. De nem csak szó szerint történt az építés, hiszen programalapot is hoztak létre civilek részére.

Török Anita közölte, a Hódmezővásárhely központját megújító Tornyai kulturális városrehabilitációs program után 2014 januárjában indult százszázalékos támogatással egy újabb funkcióbővítő projekt, amelynek részeként infrastrukturális beruházások és szemléletformáló kampányok valósultak meg.

A Hódi Pál utca üresen álló telkén ingyenesen használható mélygarázs épült, a felszínen közparkot, játszóteret, illemhelyet alakítottak ki. A Tóth Sándor utcában felújították az útburkolatot, kerékpártárolókat helyeztek el, a Népkertben a területrendezés mellett illemhely épült. Mindhárom projekthelyszín környezetrendezési terveit Andor Anikó, Ybl Miklós-díjas kert- és tájépítész vezetésével a Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem, az építészi terveket a Puhl és Dajka Építész Iroda, Dajka Péter Pro Architectura díjas építészvezető tervező készítette.

Az infrastrukturális beruházásokon kívül a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal konzorciumban bűnmegelőzési programsorozat valósult meg több mint 2300 résztvevővel, és a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében szemléletformáló akciósorozatot is szerveztek.

Az önkormányzat más városrehabilitációs projektekhez hasonlóan programalapot is létrehozott, amelyből egyesületek, alapítványok kaptak mintegy tízmillió forintnyi pályázati támogatást saját miniprojektjeik megvalósításához.

Forrás: MTI