Háromemeletes munkásszálló tetőszerkezete ég Budapest 11. kerületében, a Budafoki úton, a Hauszmann Alajos utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók jelentős erőkkel kezdték meg a tűz elfojtását, egyben folytatják a bent tartózkodók kikísérését az épületből. Az emberek biztonságos helyre menekítését már a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték az épület saját szakemberei. A tűzoltórajok egyben a felderítést is folytatják. A tűzeset helyszínére tart a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A lángokat már elfojtották, de továbbra is erősen füstöl a főváros 11. kerületében, a Budafoki úton kigyulladt munkásszálló tetőzete. A tetőszerkezet mintegy hatvan négyzetméternyi felületen égett. A tűzoltók tovább folytatják az épület átvizsgálását, a tűz végleges eloltását, illetve átszellőztetik az épületet. Az érintett lépcsőházakból összesen 123 embert kísértek a szabadba, számukra melegedőbuszokat rendelt a helyszínre a katasztrófavédelem.

Az épület tetőszerkezete ég Budapesten, a Vajda Péter utcában

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a fővárosi Vajda Péter utcában kigyulladt épület oltási munkálatait. Az épület tetőszerkezete ég – a fővárosi hivatásos tűzoltók jelentős erőkkel, több tűzoltójárművel és számos egységgel dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését. Az oltással párhuzamosan a felderítést is folytatják. A munkálatok vezetője zárt területté nyilvánította a tűzeset helyszínét.

Kigyulladt egy lakás Budapest hetedik kerületében

Kigyulladt egy lakás Budapest hetedik kerületében, a Dob utca egyik lakóépületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A tűzzel érintett lakásban senkit nem találtak. Az egységek most a szükséges utómunkálatokat végzik, átvizsgálják a lakást.

Lakás ég Budapest nyolcadik kerületében

Kigyulladt és teljes egészében ég egy első emeleti lakás Budapest nyolcadik kerületében, a Vajda Péter utcában. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt – a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték az oltási munkálatokat, további tűzoltóerők tartanak a helyszínre.

Forrás: polusonline.com