Bár a december bővelkedik ünnepekben, ám a gyerekek életében kétségtelenül Mikulás napja az egyik legjobban várt esemény, éppen ezért az Újszínház ezen a napon megnyitja kapuit kicsik és nagyok előtt egyaránt, hogy egy nagy családként ünnepelhessék nézőikkel a Télapó érkezését és egyben advent első vasárnapját. A nagyszabású rendezvény célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a színház működésébe, személyesen találkozzanak a társulat tagjaival és egy felejthetetlen napot töltsenek az Újszínházban.
A programkínálat minden korosztály számára tartogat érdekességet; délelőtt ünnepélyes megnyitóval indul útjára a forgatag, amit kulisszajárás követ, ahol bepillantást nyerhetnek a kelléktár valamint a jelmeztár titkaiba, lesz kézműves foglalkozás, beöltözhetnek jelmezeikbe a kicsik és nagyok, megtekinthetik az Országjáró Mátyás király valamint A királylány bajusza c. mesejátékot. A programsorozat délután interaktív színházi beszélgetésekkel folytatódik, ahol a társulat tagjai mesélnek színházról, életről, ünnepről. Ezen a napon a színház művészeivel bárhol találkozhatnak színházon belül és azon kívül is akár egy meglepetés flashmob erejéig, valamint az egész nap működő színészbüfé is várja a sütizni vagy akár forralt borozni vágyókat.

Az Újszínház fontosnak tartja, hogy Mikulásnapi programsorozatukat olyan gyerekek számára is elérhetővé tegye, akik ezt nem tudják családjuk körében tölteni, így vendégül látja az egyik budapesti árvaház lakóit, ezzel is örömtelibbé téve számukra az ünnepet. A színház erre a napra szintén adománygyűjtést szervez, a ház összes dolgozója gyűjti a játékokat addig, hogy a TEGYESZ-től érkező 50 gyerkőc karácsonyát még boldogabbá tehessük. A játékokat Csiszár Jenő adja át! 

Ünnepeljen együtt az Újszínház társulatával!