Robbanószerrel kibélelt mellényeket foglaltak le náluk.

A török hatóságok őrizetbe vettek két férfit, akiket azzal vádolnak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez tartoznak, és az újévi ünnepségen terrorcselekményeket készültek elkövetni Ankara belvárosában.

Az Anadolu török állami hírügynökség szerint a gyanúsítottak török állampolgárok, akiket egy rendőrségi rajtaütés során vettek őrizetbe Ankara Mamak kerületében. Lakásukon a hatóságok öngyilkos merényletekhez használt, robbanószerrel bélelt mellényeket foglaltak le.

A támadók a mellényeikbe szerelt pokolgépeket két különböző helyszínen akarták működésbe hozni az újévi ünnepségek alatt.

Egy magas rangú illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a két férfi Szíriából érkezett Törökországba, és az Ankara belvárosában lévő Kizilay téren készült merényleteket elkövetni, ahol az újévi ünnepségekre hagyományosan nagy tömeg szokott összegyűlni. A rendőrség terrorelhárítási részlegének szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

Az októberi, több mint 100 ember életét kioltó ankarai kettős öngyilkos robbantást követően, amelyet az IÁ vállalt magára, Ankara erélyesebben lép fel a dzsihadisták ellen. A 900 kilométer hosszú török-szír határ bizonyos részeit szíriai oldalon az Iszlám Állam ellenőrzi, és ezeken a határszakaszokon érkeznek Szíriába a dzsihadista terrorszervezethez csatlakozni akaró önkéntesek.

Forrás: MTI