Egészséges lánygyermekkel gyarapodott a Facebook-alapítója és felesége, Priscilla Chan családja. A kis Max világrajöttét stílusosan a közösségi oldalon jelentették be - írja a Bors.
A kislány érkezését még iden júliusban jelentették be, a születéshez hasonlóan szintén egy Facebook-poszt formájában, kedden pedig hivatalosan is közölték, hogy megszületett gyermekük.

Az újszülöttet, aki a Max nevet kapta egy levéllel köszöntötte milliárdos édesapja, és arról írt, hogy mint minden szülő, azon igyekeznek majd, hogy jobbá tegyék a világot.

Zuckerberg már korábban elmondta, hogy lánya születése után kéthónapos szülési szabadságra megy, most pedig azt is bejelentette, hogy feleségével együtt a birtokukban lévő Facebook részvények 99 százalékát eladományozzák és a céges papírok "az emberiség haladása érdekében" a Chan Zuckerberg Initiative néven létrehozott alapítványhoz kerülnek.

Ezzel a történelem egyik legnagyobb jótékonysági felajánlását tették, mivel az eladományozott részvények értéke jelenleg mintegy 45 milliárd dollár (13 185 milliárd forint), ami annyi mint az éves magyar GDP (bruttó hazai termék) egyharmada. Az alapítvány a vagyont az orvoslás és az információhoz való hozzáférés lehetőségeinek új útjainak felfedezésére illetve az (esély)egyenlőség támogatására fordítja majd.

A kis családról közzétett első fotót itt nézhetitek meg