Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 
Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől a Fekete-tengerig hullámzó frontzóna húzódik. Ettől északra markáns ciklon örvénylik, míg kontinensünk délnyugati, déli részei fölött magasnyomású légköri képződmény található. A légörvény területén és a front mentén változékony, csapadékos, és igen szeles az idő, a legerősebb széllökések néhol meghaladják a 110-120 km/h-t. Az említett területeken hó, havas eső, eső egyaránt előfordul. Jóval csendesebb, nyugodtabb az idő az Ibériai-térségben, illetve a Mediterráneum többi részén. Jelentős csapadékról nem érkezik jelentés, a köd és  rétegfelhőzet a legtöbb helyen napközben feloszlik. Ezeken a tájakon a hőmérséklet csúcsértéke általában 15 és 20 fok között alakul. Nyugat-Európában és a kontinens középső részén jellemzően 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, míg az északi, északkeleti tájakon általában -5 és +5 fokot mérnek kora délután. Az idei tél első reggelén számottevő, síkvidéki hótakaró a Kelet-európai-síkságon és Skandinávia északi részén fordul elő. A Kárpát-medence időjárást ma egy hidegfront, szerdán pedig melegfront alakítja, folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb idő.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Délnyugat felől tovább vastagszik, majd hajnaltól egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, de a keleti, északkeleti megyékben még holnap is sok lesz a felhő. Szerda délelőttig az ország délnyugati felén több helyen, másutt néhol lehet eső, zápor, napközben egyre kevesebb helyen - főként a középső országrészben - valószínű kisebb csapadék. Kezdetben az ország északi, északkeleti felén gyakran élénk, néhol még erős nyugati, északnyugati szél tovább mérséklődik, majd szerdán a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé megélénkül. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8, északkeleten +2, -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 8 és 15 fok között várható, az északkeleti megyékben ennél pár fokkal hűvösebb valószínű.

Forrás: MTI