Elfogták a rendőrök azt a hat férfit, akik a gyanú szerint az elmúlt éjszakák során több embert is megtámadtak és megpróbáltak kirabolni Miskolcon.
A nyomozás adatai szerint a borsodi megyeszékhelyen péntekre, majd szombatra virradó éjjel is több embert támadott meg egy akkor még ismeretlen elkövetőkből álló banda, majd különböző fenyegetésekkel, vagy tényleges erőszakkal az értékeik átadására kényszerítették őket. 

Az útonállók mobiltelefonokat, készpénzt, személyes iratokat és bankkártyát raboltak, a támadások következtében az áldozatok közül egy 24 éves miskolci férfinak 8 napon belül gyógyuló, míg egy 33 éves budapesti férfinek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek. 

A miskolci rendőrök a szombati rablás után fél órán belül elfogták a feltételezett tetteseket, akik elmondták, hogy a közelben egy gépjárművet is el akartak lopni.

Az öt miskolci fiatalkorúból és gyermekkorú társukból álló társaságot a nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását

Forrás: police.hu