Hiánypótló művet jelentetett meg a kajak-kenu sport örökös bajnoka, Szabó Attila. A Minden a kenuzásról című edzéselméleti könyvet - amelynek megjelenését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szponzorálta - szerdán mutatták be az Örkény István könyvesboltban. 
A szerző elmondta: három okból vállalkozott erre a munkára.

"Egyrészt nem volt a sportágunknak korszerű, modern kajak-kenus tankönyve. A felsőoktatásban fehér folt ez a terület és a külföldi szakirodalom is meglehetősen gyér és hiányos. Jómagam is részt vettem a TF-en a középfokú edzőképzésben és bizony hiány a minőségi szakkönyv - idézte Szabó Attilát az MKKSZ honlapja. - A másik ok pedig, hogy az edzőként megélt sikereim hátterét, tapasztalásait, felismeréseit, például az olimpiai bajnok Pulai Imre, Novák Ferenc párossal vagy a Vajda Attilával megélt munka eredményeit szerettem volna egy kötetben tudni, ezzel is segítve más edzőkollégák munkáját. A harmadik ok pedig az egységes kenus szaknyelv kialakítása és létrehozása volt."

A könyvben, amelyben van egy angol nyelvű összefoglaló is, egy videóanyag is megtalálható: Szabó Attila Béres Sándorral, a Testnevelési Egyetem atlétika tanszékének adjunktusával készített egy dvd-t, amely a kenutechnikát három oldalról szemlélteti. 

A szerző kiemelte: köszönettel tartozik az MKKSZ-nek és Schmidt Gábor főtitkárnak, aki minden segítséget megadott ahhoz, hogy a könyv létrejöhessen.

Forrás: MTI