Óriási csatában az ESMTK nyerte meg szerda este a birkózók csapatbajnokságát, miután megelőzte a Csepelt és a Vasast a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.
A két hete rendezett első kör után a tavaly ezüstérmes pesterzsébeti klub volt előnyben, ám a csepeliek mindössze két ponttal kaptak ki tőlük az odavágón, így óriási csatára volt kilátás.

A Vasast már két hete is mindkét együttes magabiztosan legyőzte, s most sem volt ez másként: a világbajnokságon jól teljesített Nagy Mihály fémjelezte ESMTK 23-9-re, míg a többek között a - Nagyhoz hasonlóan - szabadfogású válogatott Gulyás Zsombort és Szmik Attilát is felvonultató Csepel 24-7-re győzte le az angyalföldieket.

A programzáró ESMTK-Csepel csata óriási küzdelmet és izgalmat tartogatott. A csarnokot megtöltő nézők lelkesen biztatták a birkózókat, akik élvezetes meccseket vívtak a szőnyegen. Az eredmény folyamatosan változott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A 80 kilósok meccse után a Csepel került előnybe, majd az utolsó előtti párt követően, Szmik (97 kg) remeklésével 15-11-re húzott el, a 130 kilós kötöttfogású csatában azonban technikai tussal győzött az ESMTK, ezzel 15-15 lett a vége, ami az ESMTK sikerét jelentette. A Csepel lett az ezüstérmes, míg a Vasas - ahogy tavaly is - a bronzérmes.

Forrás: MTI