Colleen Bell kritizálta a magyar kormányt a múlt héten, amire ma Lázár János úgy reagált sajtótájékoztatóján: állampolgárként őt ez "irritálja". Úgy tűnik, ezzel nincs egyedül, miután most egy Fidesz-szavazó nyílt levélben szólt vissza a nagykövetnek. Igaz, Bell nevét helyesen nem tudta leírni, de azért nem teheti zsebre az USA, amit kapott a kiirtott indiánoktól kezdve a lelőhető kubaiakig.
Íme a teljes levél a maga tökéletességében, az eredeti helyesírással:

Tisztelt Coleen Bell Nagykövet asszony!

"Felső Bernadett vagyok, egyszerű Magyar állampolgár, aki most Önhöz fordul.Megrökönyödve és felháborodva állok ahhoz a nyilatkozatához, amit a Covinus egyetemen előadott.

Asszonyom, Önnek nem az a feladata itt ebben az országban, hogy a kormányt és annak intézkedéseit kritizálja, hanem az, hogy a saját országát képviselje. Magyarország és az Államok közt fenn álló barátságot és üzleti kapcsolatokat ápolja, előresegítse. Ezt a kormányt demokratikusan, többséggel (Az érvényes szavazatok száma: 4.936.032, ebből a Fideszre szavazók száma: 2.706.292 FŐ) megszavaztuk. Aki azt mondja, hogy Magyarországon nincs demokrácia, sajnos ki kell mondanom, azt, hogy hazudik. Hogy lehetne a melegeknek felvonulniuk, ha nem lenne demokrácia?!Kérem, ne keverjék össze a demokráciát a liberalizmussal és az anarchiával!

A sajtószabadságról is ejtett szót, ezzel kapcsolatban is lenne néhány észrevételem. A Magyar narancs című hetilapot talán ismeri, ott abban a lapban hozták le Orbán Viktor miniszterelnök Urat Hitlerként ábrázolva. Szégyenletes, de mind e mellett a sajtószabadságot hivatott bizonyítani. Barack Obama hasonló ábrázolása milyen következményekkel járna Önöknél?! Talán a legenyhébb a börtön lenne, jól mondom? Tudom, tudom, amit lehet a Jupiternek, azt nem lehet a kis ökörnek. De miért nem? Lehet, hogy nem is szeretném tudni a választ.

Bizonyára, ha már nálunk nagykövet, biztosan ismeri a történelmünket részletesen, mivel ez a minimum, amit meglehet követelni egy nagykövettől. Akkor azt is tudja, hogy amikor a Kárpát-medencében már a kultúra virágzott az önök országát még fel sem fedezték és a bennszülöttek ágyékkötőben tengették napjaikat. "Demokráciájuk" indiánok 100 ezreinek kiirtására épül,tehát már az alapok is hamisak.

Mostanra az Amerikai Egyesült Államok a legbefolyásosabb és a leggazdagabb ország. Mégis egy kerítés és rengeteg fegyveres választja el Mexikótól, Kubáról nem is beszélve. Számon kérem önt, hogy miért nem engedik be az említett országok lakóit az Államokba? Miért lőhetik le őket, ha át akarnak menni? Engedje meg, hogy idézzek öntől: "Minden szuverén államnak joga van megvédeni saját határait. Ugyanakkor a nemzetközi közösség tagjaként minden államnak alapvető kötelessége megsegíteni a biztonságot kereső menekülteket." Önök miért nem teszik ezt? Önök miért küldenek fegyverszállítmányokat Libanonba, miért érdekük fenn tartani a háborús állapotokat, ezt miért tehetik meg Önök? Nem várok választ, pusztán szeretnék rávilágítani arra, hogy először a saját háza táján sepregessen, majd azután mondja meg egy ország vezetőjének, hogyan is vezessen egy országot.

Majd, ha Ön vezetett egy országot és azt felvirágoztatta, akkor szívesen vesszük mi, a Magyar nép, a tanácsait. Addig tisztelettel kérjük Önt, hogy szorítkozzon a munkájában foglaltakra. Amennyiben a munkaköri kötelessége és az Államok érdeke az, hogy befeketítse Magyarországot és annak vezetőjét, úgy sok kérdés vetődik fel az irányba, hogy milyen szándéka van velünk az önök elnökének.

Mi nem vagyunk az Államok része, mi nem vagyunk egy országnak sem a része. Mi egy szuverén ország vagyunk, mi egy demokratikus és konzervatív nép vagyunk, akik nem fogják hagyni, míg élnek, hogy eltapossák őket.

Tisztelettel meg kérem Önt én és a Magyar nép többsége, hogy nyilatkozatai legyenek kemények, de ne sértőek és degradálóak."

Köszönettel és tisztelettel: Felső Bernadett