A Deloitte tizennegyedik alkalommal hirdeti meg a Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díját, az idén 13 országban - közölte a nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn az MTI-vel.  
A közlemény szerint a Zöld Béka-díjat az idén országos és közép-európai szinten is kiosztják. Az országos szinten díjazott fenntarthatósági jelentések automatikusan vesznek részt a regionális értékelésben, ahol egy nemzetközi zsűri választja majd ki Közép-Európa legjobb jelentését - tették hozzá.

A díjra állami és magáncégek, alapítványok, valamint egyetemek egyaránt pályázhatnak. 

Barsi Orsolya, a Deloitte Fenntarthatóság és Klímaváltozás csapatának vezetője a közleményben úgy fogalmazott: a nem pénzügyi jelentések készítése számos előnnyel jár a vállalkozások számára: erősíti a befektetők bizalmát, átláthatóbbá teszi az üzleti modellt, a stratégiát és az esetleges kockázatokat, továbbá segít az új üzleti lehetőségek felkutatásában is. 

Megjegyezte: 2017-től az Európai Unió a legnagyobb cégek számára elő fogja írni, hogy nem pénzügyi jelentéseket és diverzitási jelentéseket is készítsenek. A Zöld Béka-díj megpályázása pedig lehetőséget kínál a cégeknek az új szabályozásra való felkészülésre - tette hozzá. 

Tavaly a Mol-csoport érdemelte ki a Zöld Béka-díjat, 2011 után második alkalommal.

Forrás: MTI