Megállapodást kötött a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), az együttműködés célja, hogy minőségi energetikai szolgáltatásokkal még vonzóbbá tegyék Magyarországot a külföldi befektetők számára.
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint a tőkevonzó képesség egyik alapfeltétele a megfizethető és minőségi közműszolgáltatások rendelkezésre állása. Az együttműködési megállapodás elősegítheti a Magyarországra települni szándékozó vállalkozások energetikai igényeinek felmérését.

Az együttműködésnek köszönhetően a leendő befektetők már energetikai kérdésekben is kaphatnak szakmai segítséget, ezzel is támogatják a beruházások jobb tervezhetőségét és gördülékeny megvalósítását.

Egy ország tőkevonzó képessége szempontjából ma már nem elég, ha az energia versenyképes áron áll rendelkezésre, egyre fontosabbá válik az energiaellátás folyamatossága, az ellátó rendszer állapota; a MEKH intézkedései a minőségi energiaellátás biztosítását szolgálják - idézi a közlemény Dorkota Lajost, a hivatal elnökét.

A HIPA által kínált egyablakos befektetői ügyintézés leegyszerűsíti a külföldiek tájékozódását és felgyorsítja a befektetők döntési folyamatait, ez a szolgáltatás bővül az együttműködésnek köszönhetően - hangsúlyozta a közlemény szerint Ésik Róbert, az ügynökség elnöke.

Forrás: MTI