A sporttudományi szakok képzési és kimeneti követelményeinek megújításáról rendezett kétnapos tanácskozást a Testnevelési és Sportszakmai Kollégium a Nyíregyházi Főiskolán.
A keddi zárónapon megtartott sajtótájékoztatón Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TF) rektora elmondta, az ülésen többek közt áttekintették a sporttudományi szakok követelményi szabályozásának tartalmi-tervezési folyamatát, amelynek csatlakoznia kell a 2017-ben bevezetendő új felsőoktatási rendszerhez.

A kollégium fontos feladata, hogy az egyetemi sport viszonylatában létrehozzon egy olyan rendszert, amely - a képzéssel foglalkozó intézmények fogadóképességének és infrastruktúrájának fejlesztésével - a nem életpályamodell-szerűen sportoló és a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozó fiataloknak nyújt támogatást - foglalta össze a TF rektora.

Mocsai Lajos fontosnak nevezte az egyes alap-és mesterszakok felvételi rendszerének fejlesztését annak érdekében, hogy a bekerült fiatalok végzéskor tudásban és felkészültségben a lehető legjobb szakemberanyagot adják majd a sportszakmának. Hozzátette, a bekerülők tudása nagyon felhígult az utóbbi időben, a jobb minőséget például a középiskolai követelmények szabályozásával lehetne elérni.

A rektor a kézilabda kapcsán utalt arra, a város komolyan támogatja a sportágat, ezért szóba került, hogy az ott lévő infrastruktúra felhasználásával továbbra is nemzetközi sportesemények házigazdája legyen Nyíregyháza.

Forrás: MTI