Az LMP szerint a kormány a budapestiekkel fizetteti meg a vállalati különadókat, amelyeket így nem a multinacionális cégek fizetnek be.
Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján példaként említette, hogy az ELMŰ-vel közös német tulajdonban álló BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-nek az idén 700 millió forintos különadót kell fizetnie, amelynek fedezetét a fővárosnak kell előteremtenie a közvilágítás költségvetési fedezetének csökkentésével.

Az LMP politikusa emellett úgy fogalmazott, nem érti, hogyan volt bárkinek bátorsága ahhoz, hogy a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyását kérje 75 busz tízéves bérletéhez, darabonként mintegy 200 millió forint értékben. Ez azért is elfogadhatatlan, mert egy új busz ára átlagosan 100 millió forint, míg tízévesen is 40-50 millió forintot érnek ezek a járművek - tette hozzá.

Csárdi Antal kitért arra is, szerinte a "kormány tojik az emberek véleményére" azzal, hogy kedden döntött a Városliget beépítéséről.

"Minden eszközt támogatni fogunk, ami ezt megakadályozza, így például a zuglói polgármester népszavazási kezdeményezését is" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI