A mértékadó uniós ügyekre szakosodott hírportál, a politico.eu tegnap adott hírt arról, hogy az Újságírókat Védő Bizottság (CPJ) nevű amerikai szervezet, amely az egyik boszorkánykonyhája a baloldali-liberális média által használt negatív panelek előállításának, legújabb jelentése szerint Európában veszélybe került a sajtószabadság, de különösen Magyarországon, amióta „a nacionalista Orbán Viktor vezeti Magyarországot 2010 óta”.
Hazánkról rendszeresen negatív vélemények születnek a nyugati szervezetek jelentéseiben, természetesen 2010-óta változott Magyarország a demokrácia és a sajtószabadság minta országából az ördög birodalmává.

Az amerikai Újságírókat Védő Bizottság (CPJ), amely az egyik legjelentősebb baloldali-liberális véleményformáló műhely, magyarországi jelentéséért Kati Marton, a CPJ vezető testületének tagja a felelős.

Az azonban tisztán látszik, hogy a nemzetközi liberális, baloldali szervezetek jelentései egyre kevésbé képesek befolyásolni az emberek gondolkodását.

A kommenteket kitétel előtt erősen megszűrő Politico.eu  portálon mindössze öt olvasói vélemény maradt, de a moderálás ellenére mind az öt a jelentést bírálja. Az egyik nevetségesnek tartja, hogy Magyarországon veszélyezteti Európában a legjobban a sajtószabadságot. „Nem Fehéroroszországban, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Koszovóban, stb.?” – kérdezi az egyik megjegyzés. Egy másik ezt kérdezi: „Az EU Magyarországot vádolja a média elnyomásával. Miért nem jönnek el Hollandiára egy pillantást vetni, ahol a tömegmédia olyannyira az EU zsebében van, hogy alig található benne kritikus elemzés?” – olvasható a blogstar nemzetközi sajtószemléjében.

A negatív, elmarasztaló vélemények, jelentések a magyarországi sajtószabadság vélt csorbulása mellett hazánk migráns politikáját is jelentősen érintik.

Korábban a külügyi tárca közleményében  arra reagált, hogy Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa az al-Dzsazíra pánarab hírtévének adott szombati interjújában kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, ahogy a magyar kormány kezeli a menekülthelyzetet.

A KKM közölte: sajnálatos, hogy az ENSZ egyik legfontosabb tisztségviselője a valós tények ismerete nélkül alkot véleményt a magyarországi eseményekről és arra kérte a szervezetet, hogy ne csak egyoldalú tudósítások alapján minősítsék a magyarországi helyzetet.

Változik a széljárás, közben a hazai baloldal a sírját ássa

A lakosság a hosszú évek óta tartó liberális PC-erőszakoskodás, véleményterror ellenére sem veszítette el természetes ítélőképességét és nem követi a kergeségben a kormányait, s a korrumpált médiát a migránsok feltétlen imádatában. Az összes létező felmérés azt bizonyítja, hogy az emberek Európa-szerte az inváziónak gátat vető intézkedésekkel szimpatizálnak – írja publicisztikájában Megyeri Dávid

Forrás: http://nssz.blogstar.hu/