Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetője és Mádl András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műsorfigyelő és -elemző főosztályának vezetője kapta az első alkalommal kiosztott Goldmark Péter Károly-díjat pénteken - közölte az NMHH az MTI-vel.
Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. (MTI Fotó: Kovács Attila)
A színes tévé atyjának tartott Goldmark Péter Károlyról elnevezett díj a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytatott kimagasló színvonalú tevékenység, valamint a több évtizeden át végzett kiemelkedő munka, életmű elismeréseként adományozható - áll a közleményben.

A dokumentumban idézték Karas Monikát, a hatóság elnökét, aki a budapesti díjátadón azt mondta: "Azok a kimagasló munkatársak, akik ma a média területén dolgoznak, nem kisebb fejlődéseket idéznek elő, mint amit annak idején a színes televízió jelentett. Napjainkban sokkal gyorsabb a fejlődés, emiatt könnyebben elsiklunk egy-egy nagyszerű teljesítmény felett, ezért elengedhetetlennek tartom a kivételesség elismerését."

A díjat tavaly alapította Karas Monika, az emlékérmet a Médiatanács 2011-es megalakulásának évfordulója alkalmából adományozzák.

Dobos Menyhért pályáját 1969-ben kezdte a Magyar Televízióban kép- és hangtechnikusként, majd képmérnökként 80 tévéjáték elkészítésében vett részt. Később az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetője, majd a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője lett, illetve az alelnöki, majd az elnöki kabinet vezetőjeként dolgozott. A '90-es években az MTV Közalkalmazotti Tanácsának elnöke és alapító tagja volt, továbbá a Televíziós Műsorgyártók Érdekvédelmi Szervezetét is ő vezette. A 2000-es évek elején az MTV Közéleti Főszerkesztőségében dolgozott, hat éven át közéleti főszerkesztő volt, később az M1 és az M2 megbízott műsorigazgatója, valamint szolgáltatási vezérigazgató-helyettes lett. 2011-től jelenlegi megbízatásáig a Duna Televízió vezérigazgatója volt. Július óta az újonnan létrejött Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként fő feladata, hogy összehangolja a közmédiumok tevékenységét - áll az NMHH által összeállított életrajzban.

Mádl András 1997-től dolgozik a hatóságnál, illetve elődszervezeténél, a médiaszolgáltatók és a médiaszolgáltatások ellenőrzése területén végez kimagasló szakmai tevékenységet. Az ő vezetésével alakította ki az NMHH az IRIS műsorfigyelő és monitoringrendszert, amely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami az EU-ban is egyedülállónak számít; és az NMHH Máltára és Ciprusra is adaptálta a rendszert. Mádl András munkájának eredménye, hogy a hatóság korszerű technológiákkal és módszerekkel képes ellátni a magyarországi média felügyeletét. Egyedülálló tudását nemcsak a hatósági munkában hasznosítja, hanem egyetemi tanárként is megosztja a fiatal generációkkal - írták.

forrás: MTI