A baloldali média azt közvetíti, hogy valamennyi külföldi sajtó bírálja Orbán Viktort és bevándorlási politikáját. Ezzel szemben a jelentős népszerűségnek örvendő Breitbart nevű amerikai hírportál angol változata kimondottan üdvözítőnek tartja a magyar miniszterelnök intézkedéseit.
A Breitbart felhívta a figyelmet, arra, hogy az európai vezetők közül egyedül Orbán Viktortól hallották az egyetlen hiteles és pontos elemzését a kontinenst sújtó bevándorlási hullámról. A hírportál úgy fogalmaz, hogy összesen 60 millió ember utazik felénk, és ebből 15 millió Afrikából.

Az a szörnyű valóság, – mutat rá a portál, hogy migrációs katasztrófa küszöbén állunk és az EU vezetői nem képesek megfelelően kezelni ezt a válsághelyzetet.

Az angol nyelvű portál rámutatott arra, hogy a magyarok nagyon szerencsések mert olyan vezetőjük van, aki megvédi a biztonságukat és a kultúrájukat. Valamint egy nagyon szellemes, találó sporthasonlattal élve azt is felvetette, hogy amennyiben lehetne a miniszterelnököket is a futballedzőkhöz hasonlóan leigazolni, az angolok valószínű már leigazolták volna Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét.