Azt szeretné az Önszabályozó Reklám Testület, ha a szegedi borfesztivál másfajta reklámokat találna ki, mint az előző éveken, ezeket ugyanis ijesztőnek és felháborítónak tartják. A szervezet szerint nem csak a rendezvény szervezőinek érdemes odafigyelniük a hirdetéseikre.
Mentálisan padlót fogott – szerepe szerint – a szegedi borfesztivál reklámjának főhőse, tőle pedig a hirdetési és boros szakma egy része borult ki. A májusonként megrendezett eseményt idén és tavaly is promotáló, káromkodásokkal tűzdelt kisfilmet információink szerint megtalálta az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) is, és nagyon nem tetszett neki, ijesztőnek és megbotránkoztatónak minősítette. A hatósági jogkörök nélküli békéltető szervezet elé azonban nem hivatalos formában, panasz útján került a hirdetés, egyszerűen csak észrevették. Ezek után a céljuk az, hogy a következő években több ilyen hirdetés ne jelenjen meg, ezért a hegyközségek tanácsával is próbálnak együttműködni.

A gasztro-kulturális rendezvény kampányához készített vírusvideó a BorJour nevű borász szervezetnél is kiverte a biztosítékot. Még a tavalyi film után, azt írták, baj, hogy sokan elhiszik, az, amit Mucsi Zoltán színész előad – a munkahelyi stressz levezetésére ajánlott „állat módjára lerészegedés” – az tényleg vicces. A Borjour szerint hiába szerveznek lassan már húsz éve boros rendezvényeket, mesterkurzusokat, készülnek ismeretterjesztő bormagazinok és rádióműsorok, egyre inkább azt látják, „tök reménytelen az egész, alkoholizmusára büszke, kulturálatlan és egészségtelen népség maradunk”.  Ez a megjegyzés vélhetően arra az idei filmben feltett kérdésre is reflektál, hogy vajon a rendezvényre invitált reklámfogyasztó „a kulináris élvezetekre, vagy a bestiális fesztiválhangulatra pörög rá”.

Más véleményen van a film rendezője, Kiss Balázs, aki szerint legkevésbé sem az alkoholizmus népszerűsítéséről van szó, vírusvideójuk paródia, görbetükör. Célcsoportjuk az irodai dolgozók, illetve a munkahelyi alsó- és középvezetői réteg volt, amely a minőségi borfesztiválok közönségének fontos részét alkothatja. A rendező szerint ők magukénak érezhetik a stressz utáni lazítás témájának ironikus feldolgozását. Mint mondta, hivatalos szervezettől nem jutott el hozzájuk kritika, miközben a megrendelő elvárását, hogy sokan lássák a reklámot, sikerült teljesíteniük. A tavalyi filmet több mint 900 ezerszer nézték meg a YouTube-on. Arra a kérdésre, hogy a filmeknek lesz-e folytatása, még nem tudott válaszolni. Azt mondta, több ötletük is van, de ismételni nem akarják magukat. A rendező által mondottakat erősítheti az is, hogy az idei videó népszerűsége már lényegesen kisebb volt, mint előzőé – nagyjából 100 ezerszer kattintottak rá a videómegosztón.