Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 20-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.
Egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében egy lakóház udvarán vasárnap délután Nyírmihálydiban, a Csonka utcában. A szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott egy száz négyzetméteres lakóházba vasárnap reggel Nyírbátorban, az Édesanyák útján. A tető négy négyzetméteren sérült meg. A helyi hivatásos tűzoltók a sérült tetőelemet eltávolították, az épületet átvizsgálták, személyi sérülés nem törtét.

Szintén villám csapott egy melléképületbe vasárnap délelőtt Urán, a Kossuth közben. Az épület tetőszerkezete és oldalfala sérült. A csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók távolították el a veszélyes szerkezeti elemeket.

Egy személygépkocsi árokba sodródott vasárnap délben a 471-es számú főúton, Nyírbogát közelében. A jármű vezetője megsérült. A nyírbátori és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Árokba csúszott egy személygépkocsi vasárnap délután Pátyodon, a Petőfi utcában. Személyi sérülés nem történt. A csengeri önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután a 41-es számú főúton, a 22-es kilométernél Besenyőd közelében. A balesetben egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan sérült. A baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a járműveket áramtalanították, a sérültek kiemelésében segítettek,majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság