A szakképző intézményekben minden készen áll a tanévkezdésre - közölte a Fidesz-frakció kedden arra reagálva, hogy a jobbikos Dúró Dóra szerint - jogszabályi hiányosságok miatt - a szakképzés területén problémák jelentkezhetnek az iskolakezdés után.
"A Jobbik ezúttal is egy követ fúj a szocialistákkal" - írta a Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében.

Hangsúlyozták, a Fidesz célja, hogy Magyarország legyen a legerősebb versenytárs a jól képzett szakemberekben, akik a munkaerőpiacon értékes végzettséggel, gyakorlattal rendelkeznek, és itthon is tisztességesen meg tudnak élni a munkájukból.

Szerintük a korábbi liberális oktatáspolitika nem becsülte meg a szakmunkásokat, leépítette a szakképzést, és hiányszakmákat termelt ki, ezért szakítottak vele, és megkezdődött a szakképzési rendszer teljes átalakítása, ami a munkaerőpiac és a gazdaság igényeinek megfelelően termeli ki a szakembereket.

  1. Az MNB ellenőrzi pénzintézeteket
  2. Az LMP feljelenti a Magyar Nemzeti Bankot
  3. Tíz év börtönt kaphat Lech Kaczynski volt veje
  4. Kiengedték a védelmi tárcánál sikkasztó nőt
  5. A Magyar Közösség hídja Sao Paulóban
  6. Csökkent az osztrák VIG biztosító bevétele

Átalakulnak az eddigi szakmunkás- és szakképző iskolák, létrejött 44 szakképzési centrum, és az állam ezentúl már két szakképesítés ingyenes megszerzését teszi lehetővé az iskolai rendszerű szakképzésben akár korhatár nélkül, esti tagozatos felnőttoktatásban - sorolták.

A Fidesz-frakció közleményében megjegyezte azt is, hogy szeptembertől még több fiatal vehet részt duális képzésben, és a szakképzést összehangolják a felsőoktatással is.

Forrás: MTI