A május óta hazánkban forgató Tom Hanks szabadnapján ellátogatott a Terror Házába és nagy érdeklődéssel nézte végig a történelmi kiállítást. A színészt gyerekkora óta megszállottan érdekli a történelem, hiszen édesapja a második világháborúban a haditengerészetnél szolgált.


Tom Hanks több háborús filmben is szerepelt. Idén mutatják be Kémek hídja című hidegháborús drámáját, melyet a Ryan közlegény megmentéséhez hasonlóan Steven Spielberggel forgatott. Korábban Az elit alakulat című második világháborús, Emmy- és Golden Globe-díjas minisorozat készítésében is közreműködött vezető producerként.

A Terror Házában Tom Hanks még a vendégkönyvbe is bejegyzett:


"A történelem egyik legfantasztikusabb lenyomata. Mindenkinek látnia kell. Hogy sose felejtsük el. Köszönöm" - írta a kétszeres Oscar-díjas művész.

Tom Hanks jelenleg a Dan Brown regényéből készült Inferno című filmet forgatja nálunk, amiben immár harmadszor bújik Robert Langdon professzor bőrébe. A filmben Budapest nem szerepel helyszínként, több más helyszín mellett mégis nálunk forgatják. 


A történet szerint a Tom Hanks alakította harvardi szimbólumkutató professzor egy olasz kórházban tér magához. Súlyos amnéziája van, amit egy vonzó doktornő segít leküzdeni. Közben természetesen a világot ezúttal is meg kell menteni. A rendező továbbra is Ron Howard, a bemutató pedig 2016. október 14-én lesz az USA-ban.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: Terror Háza