A januári szinthez képest lényegében nem változott a Big Mac-index, a forint még mindig alulértékelt a dollárhoz képest - áll az Economist júliusi indexében.


A magyar fizetőeszköz 33,6 százalékkal alulértékelt a dollárhoz képest, és ebben a tekintetben olcsó helynek számít, legalábbis az Economist által alkalmazott Big Mac-index szerint, amit a hvg.hu idézett.

Már nem félnek annyira a forinttól - jó jeleket kapott Magyarország
A forint januárban 33,8 százalékkal volt leértékelt a dollárhoz képest az index szerint. Jelenleg 900 forintba kerül idehaza egy Big Mac, ami 3,18 dollárnak felel meg. Ez olyan, mintha a dollárt 187,89 forintos árfolyamon váltanák.

A mutató alapján a venezuelai fizetőeszköz a leginkább alulértékelt, a 132 boliváros Big Mac-ár 0,67 dollárnak felel meg, de az ukrán hrivnya is "lent jár", a 34 hrivnyás hamburgerár 1,55 dolláros Big Mac-árat jelent, miközben az Egyesült Államokban jelenleg 4,79 dollárt kérnek el a szendvicsért.

A leginkább felülértékelt devizák a svájci frank (az index szerint 42,4 százalékkal), illetve a norvég korona (17,9 százalékkal).